Työnantajille

EK ja StaffPoint ovat yhdessä käynnistäneet Työstä turvaa -hankkeen, jonka avulla pyritään työllistämään 200-400 ukrainalaista ja muita turvapaikan hakijoita. Kaikki suomalaiset yritykset haastetaan mukaan työllistämään työluvallisia turvapaikanhakijoita. Lue lisää hankkeesta >>>


Käänny TE-toimiston puoleen, kun etsit työntekijää. TE-palvelut  auttaa sinua löytämään juuri oikean osaajan esimerkiksi välittämällä kansainvälisiä työpaikkoja EURES-palveluissa.

te-palvelut logo

Voit ilmoittaa avoimen työpaikan myös Jobs in Finland sivustolla. Työkieli on oletusarvoisesti englanti tai muu vieras kieli. Suomen kielen taitoa ei vaadita. Työpaikan on sijaittava Suomessa.


Löydä kansainväliset osaajat yrityksesi kansainvälistä kasvua vauhdittamaan. Talent Boost tarjoaa rahoitusta, palvelua ja verkostoja kansainvälisten osaajien palkkaamiseen.

Talent Explorer -rahoituksen avulla voit palkata kansainvälisen osaajan tuomaan uutta tietoa ja osaamista kohdemarkkinasta ja edistämään yrityksesi liiketoimintaa uudella markkinalla. Rahoitettavan projektin koko voi olla enintään 40 000 euroa, josta Business Finlandin myöntämän Talent Explorer -rahoituksen määrä voi olla enintään 20 000 euroa. Rahoitus kattaa siis maksimissaan 50 % palkattavan asiantuntijan kustannuksista, eli palkkakustannuksista sivukuluineen sekä mahdollisista matkakuluista enintään 12 kuukauden ajan. Muut kustannukset, kuten esimerkiksi matkat, voivat olla enintään 20 % palkkojen kokonaismäärästä.

Lue lisää Talent Explorer rahoituksesta >>>

logo-business-finland

IMAGO-valmennukset yrityksille toimialasta riippumatta

IMAGOn maksuttomat ja käytännönläheiset valmennukset on suunnattu erityisesti työvoimapulan kanssa kamppaileville pienille ja keskisuurille yrityksille eri puolella Suomea. IMAGO on Pirkanmaan TE-toimiston koordinoima valtakunnallinen hanke, jota rahoittaa Työelämän monimuotoisuusohjelma, ja se toteuttaa osaltaan Talent Boost -toimenpideohjelmaa. Imago >>>


Oletko tekemässä rekrytointia ulkomailta? Mietityttääkö käytännön asioiden sujuminen Suomessa? Suomeen saapuvan työntekijän asettautumiseen voi nyt saada tukea. Moni pk-yritys on kiinnostunut hankkimaan työvoimaa ulkomailta, mutta viranomaisasioinnit ja muut käytännön asiat huolettavat. Yrittäjänä saatat miettiä, kuinka paljon prosessi kuormittaa ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon. Kun maahantulon luvat ovat kunnossa, on vielä monta vaihetta, joihin työntekijä kaipaa tukea uudessa asuinmaassaan. Finlandworksin kautta on pk-yrityksillä mahdollisuus saada apua rekrytoinnin eri vaiheissa ja työntekijän asettautumisessa suomeen. Lue lisää >>>


Startup Refugees

Startup Refugeesin työnvälitys ja muut palvelut ovat työnantajalle maksuttomia.

Startup Refugees on vuonna 2015 perustettu voittoa tavoittelematon toimija, joka tukee pakolaisia, turvapaikanhakijoita ja muita maahanmuuttajia työllistymisessä ja yrittäjyydessä. Startup Refugeesin verkostoon kuuluu yli 1000 yritystä, yhteisöä, julkisen sektorin toimijaa, oppilaitosta ja yksilöä.


Oleskeluoikeuden rekisteröinti EU-kansalaiselle tai oleskelulupa työnteon perusteella.

Työnantajan rooli työntekijän oleskelulupa-asioissa. Tästä Migrin ohjeisiin.

migri maahanmuuttovirasto logo
Jaa juttu: